Ajax bevestigt vertrek Simon Tahamata

Ajax bevestigt vandaag het bericht dat Simon Tahamata Ajax inderdaad, zoals Barbara Barend gisteren al wist te melden (zie bericht), aan het einde van het seizoen gaat verlaten. De techniektrainer van de Ajax-jeugdopleiding vertrekt voor vijf jaar naar Al Ahly in Saudi-Arabië waar hij dezelfde functie gaat bekleden. ,,Fantastisch dat Ajax mij deze kans gunt”, aldus Tahaamta in een eerste reactie op zie bericht.

Tahamata kwam op elfjarige leeftijd in de Ajax-opleiding terecht en speelde van 1976 tot 1980 in totaal 149 wedstrijden in het eerste elftal. In 2004 keerde hij voor het laatst terug bij de club. Destijds maakte hij de overstap van het Belgische GBA waar hij coördinator van de jeugdopleiding was. ,,Het is een grote uitdaging om in Saudi-Arabië aan de slag te gaan”, vertelt de trainer. ,,Ik ben Ajax dan ook dankbaar dat ze meewerken, want ik heb nog een contract tot 2012 bij de club. Wel wilden ze graag dat ik dit seizoen af zou maken. En dat doe ik natuurlijk met alle liefde.” Bij Al Ahly wordt Tahamata de techniektrainer van de teams U19, U17, U15, U13, U11 en U9. ,,Voor mij is het een zegen dat ik de Arabische jeugd mag trainen. Dat ik weg zou gaan omdat ik niet met Marco van Basten op kan schieten, is echt grote onzin.”

Related posts