Wamberto; ‘Mijn zoon kan slagen bij Ajax’

Wamberto is een trots vader. Zijn zoon Danilo Sousa Campos speelt momenteel in Jong Ajax en is naar eigen zeggen klaar voor de stap naar het eerste elftal van Ajax. De aanvaller voelt dat het goed gaat, wanneer hij zijn debuut zal maken blijft echter onduidelijk.

Wamberto is nog steeds verbonden met Ajax. In januari 2004 vertrok de Braziliaan naar Standard Luik omdat hij door de aanwezigheid van Tom Soetaers, Nicolae Mitea en Victor Sikora niet meer aan spelen toekwam. Toch speelde Wamberto maar liefst 156 officiële duels voor Ajax en scoorde hij 36 doelpunten, waaronder een zeer belangrijke goal in de bekerfinale tegen FC Utrecht in mei 2002. ‘Die tijd in Luik was echt vreselijk. Die club straalt totaal geen warmte uit en ik werd daar ook niet gerespecteerd’.

Warmte en respect voelde Wamberto wél bij zijn vroegere club Ajax. ‘Bij Ajax heb ik de laatste twee seizoenen ook te weinig gespeeld. Maar daar voelde ik in ieder geval warmte, respect. Daar hield ik plezier in het voetbal, daar maakten we lol. Daarom ben ik nog steeds trots op die jaren. Ik ben en blijf Ajacied. Alles ademt bij Ajax voetbal. Ajax zit in je hart, ik hou van het shirt, de trots. In Amsterdam ben ik mooi voetbal gaan waarderen, daar heb ik geleerd wat professionaliteit is en welke mentaliteit je nodig hebt om te slagen. De periode bij Ajax heeft me gevormd’. Als we het over zijn zoon Danilo hebben komt er een grote grijns op het gezicht van Wamberto. ‘Hij doet het heel goed momenteel bij Jong Ajax en daar ben ik best heel trots op. Het zal me niet verbazen als hij binnenkort aanklopt op de deur van het eerste elftal’.


Related posts