Rotterdamse politie stuurt bus Ajax-fans terug

De rotterdamse politie heeft gisteravond een bus met tientallen Ajax- supporters teruggestuurd naar Amsterdam. De bus was op weg naar de bekerwedstrijd tussen Jong feyenoord en Jong Ajax in de Kuip. Bij de ‘kleine klassieker’ waren ze niet welkom uit vrees dat de supportersgroepen slaags zouden raken met elkaar.

De touringcar werd op de A13 aan de kant gezet. Omdat de bezoekers weigerden meteen rechtsomkeert te maken, begeleidde de politie hen in de richting Amsterdam. ,,Ze stelden dat ze vrij naar rotterdam mochten reizen. Maar dat is niet het geval,’’ legt een woordvoerder van de politie uit tegenover het AD. ,,Als er gevaar is voor het verstoren van de openbare orde, mogen we mensen weigeren.’’

Volgens de woordvoerder was het de afspraak dat er geen uitsupporters zouden komen. ,,Deze wedstrijd wordt steeds vaker aangegrepen om elkaar op te zoeken.’’ Bij de échte klassieker is veel politie op de been, die de supportersgroepen gescheiden houdt. Nu zouden alle supporters door elkaar zitten. Ajax had daarom haar aanhang gevraagd niet naar Rotterdam te reizen. De supporters mochten gratis naar binnen, maar werden wel gefouilleerd.

Sinds ‘de aanval’ op spelers en trainers van Jong feyenoord in 2004 bij een wedstrijd tegen Jong Ajax op sportpark De Toekomst, wordt de wedstrijd in rotterdam meestal vanwege ‘veiligheidsoverwegingen’ niet op Varkenoord maar in de Kuip gespeeld. Hier is het onmogelijk bij de spelers te komen. Onlangs werd de competitiewedstrijd tussen de beloften nog uitgesteld, omdat de Kuip, het Kasteel en Woudenstein niet beschikbaar waren.

Uiteindelijk won Jong feyenoord de achtste bekerfinale gisteravond met 2-0 (zie eerdere bericht).

Bron: AD

Related posts