Eredivisie Live maakt nu ook openlijk melding van jacht op illegale streams

Wij wisten ruim een maand geleden al te melden dat Eredivisie Live gestart was met met de jacht op illegale voetbalstreams (zie bericht). Vandaag maakte Eredivisie Live de jacht op deze piraterij openbaar. Tegenover het Algemeen Dagblad meldt voorzitter Alex Tielbeke van Eredivisie Live dat inmiddels vijftien aanbieders tot stoppen zijn gemaand. “Hier is sprake van inbreuk op intellectueel eigendom. De partijen die we aanschrijven onderkennen dat ook”, aldus Tielbeke.

De uitzendschema’s van binnen- en buitenlandse duels zijn onder meer te vinden op myp2p.eu en de Russische site livetv. “De verspreide beelden zijn vaak van povere kwaliteit”, vindt Tielbeke. Desondanks zet de voetbalzender alles op alles om een einde te maken aan de verspreiding van de gratis beelden. Hoeveel inkomsten Eredivisie Live misloopt, kan Tielbeke niet zeggen. De abonneezender passeerde medio december de grens van 300.000 abonnees en biedt het publiek via de eigen website de mogelijkheid per wedstrijd te betalen.

Eredivisie Live begon vijf maanden geleden bij de start van het voetbalseizoen. Het tv-station ontstond vanuit de beslissing van de clubs in de Eredivisie om voor de exploitatie van de live wedstrijden een eigen kanaal op te zetten. De clubs gingen daarvoor een samenwerking aan met Endemol, dat als minderheidsaandeelhouder tot het initiatief toetrad.

Planet Voetbal!
Wellicht is het handig als Eredivisie Live ook deels de hand in eigen boezem zou steken. Via Planet Voetbal kon vorig jaar gewoon een heel weekeinde legaal voetbal worden gekeken voor 4,50 euro. Dit seizoen moet per wedstrijd zes euro worden afgetikt. Daarnaast kunnen kijkers uit het buitenland of bezitters van zo’n fijne Apple-machine geen legale streams binnenhalen.

Related posts