‘Ajax verdient miljoen aan eventuele transfer De Jong’

Als Nigel de Jong inderdaad de overstap van Hamburger SV naar Manchester City maakt en de sjeiks inderdaad twintig miljoen euro voor hem betalen, doet ook Ajax goede zaken. De Amsterdammers verdienen een kleine miljoen euro aan de transfer van De Jong, berekende AT5 maandag.

Ajax heeft recht op zo’n vijf procent van de transfersom omdat het De Jong zelf heeft opgeleid en verder weinig tot geen geld hoeft af te dragen aan andere clubs.

De transfer van De Jong naar Manchester City is overigens nog niet helemaal rond. Hoewel beide clubs inmiddels overeenstemming hebben bereikt, moet de verdedigende middenvelder het zelf nog eens zien te worden met de Citizens. Waarschijnlijk zal de salariseis van De Jong geen probleem zijn voor de oliebaronnen.

Zie ook eerdere berichten:
18-01-2009: HSV en Man City akkoord over transfer Nigel de Jong
16-01-2009: Manchester City legt bod neer bij HSV voor ex-Ajacied Nigel de Jong

Related posts