Van Basten over nederlaag tegen Stuttgart: ‘Ik kan ermee leven’

Marco van Basten kan leven met de 2-3 oefennederlaag tegen VfB Stuttgart, zo laat hij weten tegenover Sportweek. ‘We hebben aardig gespeeld, helemaal na zo’n zware trainingsweek,’ evalueert de Ajax-coach op de website van de huidige nummer twee van de eredivisie. ‘Positief was dat we constant het spel probeerden te maken. Al hadden we daarbij wel wat vaak last van buitenspel. Maar zeker in balbezit was het prima, ook al was het op belangrijke momenten soms nét niet (…) De 1-3 achterstand bij rust was niet echt nodig. We kregen een paar doelpunten te makkelijk tegen. Terugkijkend is dit toch een heel goede week geweest.’

Complimenteus was Van Basten voor Toby Alderweireld. De verdediger stond in de basis en beschaamde het vertrouwen niet. ‘Toby heeft het de hele week al goed gedaan. Ook in deze wedstrijd was zijn inbreng heel positief.’

Related posts