Ajax verliest oefenpot in Portugal tegen VfB Stuttgart: 2-3

Ajax heeft zaterdagmiddag een oefenduel van VfB Stuttgart verloren (2-3). De Duitsers bezetten de tiende plaats in de Bundesliga. De wedstrijd werd gespeeld in de Algarve in Portugal, waar Ajax verblijft in het Pine Cliff Resort.

Sulejmani oogt steeds beter

Toby Aldeirwereld speelde een geslaagde wedstrijd

Suarez was weer de gevaarlijkste man

Urby vliegt er vol in

Luis Suarez kreeg van coach Marco van Basten de aanvoerdersband om. Hij had in de basisopstelling doelman Kenneth Vermeer boven de herstelde Maarten Stekelenburg verkozen. Na rust maakte Stekelenburg zijn rentree en kreeg de aanvoerdersband van Suarez om zijn arm.

Na 21 minuten zorgde Martin Lanig voor een Duitse voorsprong, een minuut later kwamen de Amsterdammers op gelijke hoogte dankzij een goal van de Ajax-aanvoerder. Een schot van Dario Cvitanich verdween via Suarez in het net. Zeven minuten later zorgde Julian Schieber voor de 1-2 en vijf minuten voor de thee bracht Thomas Hitzlsperger Stuttgart op 1-3.

Afgekeurd
In de 65e minuut bracht Dario Cvitanich Ajax terug in de wedstrijd door een voorzet van Suarez met het hoofd af te ronden. Vlak voor het einde van de wedstrijd leken de Amsterdammers op gelijke hoogte te komen nadat Cvitanich wederom met het hoofd scoorde, maar de scheidsrechter keurde de goal af.

Oefenduel Ajax-VFB Stuttgart 2-3 (1-3)
21. Martin Lanig 0-1
22. Suarez 1-1
29. Julian Schieber 1-2
40. Thomas Hitzlsperger 1-3
65. Cvitanich 2-3