Sparta hoopt op Gentenaar maar zoekt ook verder

Sparta hoopt Ajax-doelman Dennis Gentenaar naar Rotterdam te kunnen halen. De Rotterdammers zijn naarstig op zoek naar een nieuwe doelman, nu Harald Wapenaar maandenlang buitenspel zal staan wegens een hernia. Sparta weet echter dat het geen haast kan maken met Gentenaar.

De derde doelman van Ajax heeft immers te horen gekregen dat zijn werkgever niet aan een vertrek wil meewerken, daar SC Heerenveen eerder al Hans Vonk overnam. Mochten de hoofdstedelingen echter een nieuwe keeper vinden, dan kan Gentenaar alsnog vertrekken. Mogelijk schuift Ajax de talentvolle Sergio Padt door naar de selectie, maar technisch manager Danny Blind liet eerder weten dat de technische staf Padt eerst rustig wil bekijken.

Totdat er een alternatief is heeft Gentenaar geen duidelijkheid en kan dus ook Sparta nergens op rekenen. In AD/Sportwereld zegt trainer Foeke Booy dan ook dat hij niet naar alleen Gentenaar kijkt. “We richten ons niet langer op één kandidaat”, vertelde Booy in het dagblad. “Die nieuwe keeper moet er komen en liever vandaag dan morgen.”

Varkevisser
Tot die tijd mag Katwijker Cor Varkevisser zich nummeréén op het Kasteel noemen. De voormalige doelman van Quick Boys, Feyenoord, Excelsior en VVV Venlo is duidelijk als hem wordt gevraagd wat Sparta moet doen op de transfermarkt. ,,Een keeper halen die achter mij op de bank plaatsneemt,” lacht hij aan de rand van het trainingsveld in Spanje. ,,Natuurlijk hoop ik op een nieuwe kans. Ik lees de kranten en weet dat de club een keeper gaat halen. Maar zolang dat niet lukt heb ik de kans om te laten zien hoe ik er voor sta.”

Related posts