Blind en Alderweireld definitief bij eerste selectie

Daley Blind en Toby Alderweireld zijn door Marco van Basten definitief toegevoegd aan de eerste selectie. Het duo kreeg dat woensdag te horen tijdens het trainingskamp in Portugal.

Dat Van Basten besloten heeft om Blind toe te voegen aan het eerste elftal komt niet geheel onverwacht. De jongeling mocht in december al enkele malen invallen en deed dat volgens Van Basten prima. Ook Toby Alderweireld kreeg het goede nieuws te horen. De jonge Belg heeft echter nog geen officiële wedstrijd voor Ajax gespeeld maar zat wel twee keer bij de wedstrijdselectie.

Tijdens het Amsterdam Tournament mocht Alderweireld wel meedoen en speelde hij mee tegen Internazionale. Ook bij de UEFA Cup wedstrijd tegen Aston Villa was er voor Alderweireld een plek weggelegd in de wedstrijdselectie. Van Basten is overtuigd van de kwaliteiten van de twee jeugdspelers wat hem heeft doen besluiten om beide toe te voegen aan de hoofdmacht.

Related posts