Van Basten verwacht geen gemakkelijke wedstrijd tegen NAC

,,Een nieuwe wedstrijd, een nieuwe kans”, zo omschreef Marco van Basten de wedstrijd Ajax – NAC Breda van vrijdagavond. De Ajax-coach verwacht dat de tegenstander Ajax in de ArenA het spel zal laten maken. Ajax treedt NAC tegemoet met een goed gevoel, liet Van Basten weten, ondanks dat het vertoonde spel tegen FC Volendam ondermaats was. ,,NAC is weer een heel andere tegenstander, en het feit dat we van Volendam wonnen terwijl we niet goed speelden, is ook een pluspunt.”

NAC heeft wat problemen met blessures en daar hadden ze last van in de laatste twee duels”, aldus Van Basten. “Toch is het een goede ploeg. Ze zullen zich een beetje gaan aanpassen aan ons en zijn waarschijnlijk tevreden met een punt. Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd. Ajax zal het spel moeten maken; we hebben in de afgelopen dagen gehamerd op goed positiespel en tactische discipline. De zaak is om beter te worden met elkaar om dit soort moeilijke opdrachten te vervullen.”

Van Basten kiest hoogstwaarschijnlijk weer voor Dario Cvitanich als eerste spits, ondanks zijn teleurstellende optreden in Volendam. “Het ging niet best, dat weet hij zelf ook”, lichtte Van Basten toe. “Hij is net terug van een blessure en moet nu in vorm komen. Dario is nog op zoek, hij moet nu goals maken en belangrijk zijn voor het team. Daar moet hij hard aan werken en dat doet hij ook. Cvitanich krijgt van ons het vertrouwen in de punt van de aanval. Natuurlijk zal hij zich net als iedereen altijd moeten bewijzen, maar voorlopig mag hij het laten zien.”

Wie ook meestal op een basisplaats kan rekenen is Micky Sulejmani. ,,Voor het team is het het beste als hij veel aan de bal is”, zei Van Basten over de Servische aanvaller. ,,Maar we moeten wel voor de balans in het elftal zorgen. Hij is zeer zeker bereid om mee te verdedigen, maar het ligt niet in zijn aard. Daarom verschilt het nog wel eens op welke plek Micky speelt. Hij is echter nu honderd procent fit en hij speelt een belangrijke rol in het elftal.”

Per wedstrijd is het voor de technische staf zoeken naar de juiste samenstelling. ,,Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk in dezelfde formatie spelen, maar dat ook hangt af van vorm, blessures en schorsingen”, aldus Van Basten.

Bron: Ajax.nl

Related posts