Manchester United nog één CL-duel verwijderd van record Ajax

Manchester United heeft woensdagavond in de thuiswedstrijd tegen Aalborg BK aan een zege of gelijkspel nodig om een Champions League-record van Ajax te evenaren. De Mancunians zijn in het miljoenentoernooi al achttien opeenvolgende duels ongeslagen.

Indien ook de wedstrijd tegen de Denen zonder nederlaag eindigt, komt de Engelse landskampioen op gelijke hoogte met Ajax. Tussen 14 september 1994 en 3 april 1996 verloor Ajax geen enkel Champions LEague duel. Bayern Munchen deed hetzelfde trucje nog eens over tussen 14 maart 2001 en 10 april 2002. Manchester United is nu sinds 19 september 2007 ongeslagen.

Eerder kwamen de mancunians al tot twee keer toe tot 16 duels in de CL zonder nederlaag: tussen 23 oktober 2001 en 29 oktober 2002 en tussen 4 maart 1998 en 19 oktober 1999

Op basis van de statistieken moet het raar lopen wil Manchester het record dit keer opnieuw mislopen. De formatie van manager Sir Alex Ferguson heeft in de Champions League ook al achttien thuiswedstrijden op rij niet meer verloren en hield bovendien op Old Trafford in zijn laatste vijf duels de nul.

Related posts