Aissati wil er écht staan na de winterstop

Imsail Aissati kwam in de zomer over van PSV, maar maakte als enige aankoop nog geen officiële speelminuten voor Ajax. De jongeling is op de weg terug, maar richt zich nog niet op de duels van voor de winterstop.

Waarom Aissati zo lang uit de roulatie is geweest, weet hij zelf amper. ‘Begin september raakte ik geblesseerd aan mijn knie in een wedstrijd van Jong Ajax tegen Volendam. 24 september ben ik geopereerd en is er een stukje van de binnenmeniscus weggehaald. Daar zat een scheurtje in. Daarna was de diagnose dat ik er nog vier tot zes weken uit zou liggen, maar het heeft langer geduurd. Ik bleef dezelfde pijn houden als voor de operatie. Nu moet het goed zijn.’

De maanden die hij aan de kant stond waren moeilijk, vooral omdat hij zich wilde bewijzen bij zijn nieuwe club. ‘Ajax heeft moeite gedaan om me van PSV over te nemen en dan wil je meteen laten zien dat je je geld waard bent. Daar komt bij dat er op een positie waar ik kan spelen, de ‘10-positie’, al veel blessures en wisselingen zijn geweest. Als ik zit te kijken denk ik soms: dit zou een wedstrijd voor mij zijn. Verder vind ik dat er veel voetbal in dit Ajax zit, maar dat het door de jonge selectie nog wisselvallig is’.

Of Aissati aan spelen toekomt als hij fit is, dat weet hij niet. ‘Nee, nog niet. Maar daar maak ik me tot de winterstop ook nog niet druk om. Laat ik eerst maar eens zo fit worden, dat ik niet meer aan mijn knie denk tijdens het voetballen. Het vertrouwen dat je weer vol de duels durft te spelen moet nog groeien. Ik zit op ruim zestig procent, denk ik. Na de winterstop moet ik er écht staan bij Ajax’, aldus de 20-jarige Aissati, die maandagavond 75 minuten meespeelde met Jong Ajax, tegenover het AD.

PSV
“Het klinkt vast gek, maar ik maak me geen zorgen om PSV”, zegt Aissati, als hem gevraagd wordt naar de situatie in Eindhoven. “Ze houden het daar op één of andere manier altijd rustig genoeg om een mindere periode te boven te komen. Ik weet dat uit eigen ervaring, bijvoorbeeld in het vorige seizoen. Nu lees je overal dat het paniekerig is bij PSV, maar ik denk zelf dat het meevalt. Een paar keer winnen en ook PSV kan zo weer een reeks neerzetten.”

Related posts