Vermeer blijft eerste keus Van Basten: ‘Gentenaar moet achteraan sluiten’

Kenneth Vermeer blijft voorlopig de eerste keus als keeper van Ajax. Dat zegt Marco van Basten vrijdag in de aanloop naar het belangrijke competitieduel zondag in Alkmaar tegen AZ. Dennis Gentenaar trainde deze week weer mee bij de selectie, maar Vermeer heeft het vertrouwen van Van Basten. “Kenneth heeft het de afgelopen weken goed gedaan. We zijn tevreden over hem. Gentenaar moet nu achter hem aansluiten.”

Aan het begin van het seizoen liet Van Basten weten geen keuze te hebben gemaakt tussen Gentenaar en Vermeer voor de positie van tweede doelman. Wel zeker was de basisplaats voor Maarten Stekelenburg. Maar nadat zowel Stekelenburg als Gentenaar geblesseerd raakten, schoof Vermeer door en werd eerste keeper. Als vervanger werd oud-Ajacied Hans Vonk (38) tijdelijk teruggehaald. De 22-jarige Vermeer lijkt zich in de hiërarchie nu definitief te hebben opgewerkt tot tweede keeper.


De derde letter van onze mega-prijsvraag


Related posts