Nigel de Jong: ‘Het wordt een lastige pot tegen Ajax maar ik ben er dan weer bij’

Hamburger SV glijdt naar beneden in de Bundesliga sinds voormalig Ajacied Nigel de Jong geblesseerd is. Afgelopen zaterdag ging de ploeg die getraind wordt door Martin Jol met 3-0 onderuit bij het laaggeklasseerde Hannover 96. Tegenover Sportweek geeft Nigel een interview.

HSV stond een tijdje bovenaan. “Misschien leefde de club boven zijn stand. Al denk ik dat als iedereen fit is, we van iedereen kunnen winnen. De laatste tijd worden we echter geplaagd door blessures. Onze beide linksbacks, Marcell Jansen en Timothy Atouba, zijn geblesseerd en nu is Paolo Guerrero weer uitgevallen”, zo analyseert De Jong.

“Ik hoop komend weekeinde tegen Borussia Dortmund. We gaan eens kijken hoe het deze week gaat. Ik heb een scheurtje in de binnenband van mijn knie en dat staat bekend als een listige blessure, waar je voorzichtig mee moet zijn.”

De UEFA Cup-ontmoeting met Ajax op 27 november is De Jong waarschijnlijk wel weer van de partij. “Ja, dan moet ik weer helemaal top zijn. Ik kijk daar erg naar uit. Ik had het liefst in de Arena gespeeld. Nu moeten we thuis maar laten zien wie de baas is.”

Of hij Ajax nog gevolgd heeft? “Ik heb het niet gezien. Ze winnen, maar ik hoorde verhalen over antivoetbal. Het wordt dus een lastige pot, dat sowieso.”

Bron: Sportweek

Related posts