Oleguer: ‘Ik heb met Ajax een juiste keuze gemaakt’

Oleguer noemt zichzelf een pure verdediger. De Catalaan maakte afgelopen zomer de overstap van Barcelona naar Ajax en begint steeds beter te spelen. ‘Ik heb een juiste keuze gemaakt’, zegt de 28-jarige speler in de nieuwe Voetbal International.

Het liefst praat Oleguer over voetbal, maar hij heeft tijdens zijn loopbaan nu eenmaal een imago gekregen van een linkse idealist, die droomt van een betere wereld en daar maar al te graag over praat. Dat valt wel mee. Liever spreekt hij over voetbal.

‘Ik ben geïnteresseerd in voetbal, maar ook in de wereld daaromheen. Daarom ben ik ooit begonnen aan een studie economie. Ik vind dat rijkdom moet worden gespreid, zodat de ongelijkheid afneemt. Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat het makkelijker gezegd is dan gedaan.’

Van Gaal
Voetbal dan maar. ‘Van Gaal deed zichzelf tekort’, blikt Oleguer terug op het verblijf van de Nederlandse coach in Barcelona. ‘Toen de prestaties minder werden, was er alleen maar aandacht voor zijn imago. Hij is een humaan persoon, maar vond het niet nodig dat gedeelte van zichzelf aan de buitenwereld te laten zien. Er ontstond steeds meer het beeld dat hij een harde trainer is.’ En dus was Van Gaal snel weg.

In de nieuwe Voetbal International legt Oleguer verder uit waarom hij Frank Rijkaard een goede coach vindt, hij blij is niet voor Spanje te voetballen, en juist geniet van de Eredivisie. Klik hier voor de volledige inhoud van de nieuwe Voetbal International.

Related posts