Huntelaar zoekt naar zekerheden

Woensdag speelt Klaas-Jan Huntelaar met Ajax tegen Heracles Almelo. Dat lijkt voor de spits een uitgelezen kans om zijn magere doelpuntenproductie van dit seizoen aan te scherpen. Van de 132 doelpunten die hij maakte in het Nederlandse betaald voetbal, scoorde hij er negen tegen Heracles.

Het voorbeeld is illustratief voor de situatie waarin Huntelaar twee maanden na de start van dit seizoen in verkeert. In de afgelopen twee maanden heeft er rondom hem meer afgespeeld dan anders in een heel jaar. Neem eerst de penalty-affaire binnen Ajax. Nadat hij twee penalties had gemist werd Luis Suarez aangewezen als de penalty-nemer.

Op de vraag of hij niet gewoon had moeten opeisen dat hij ze blijft nemen zei Huntelaar, ‘De trainer vindt dat de kans dan naar een ander moet gaan als je ze mist. Misschien is daar wel iets voor te zeggen’. Ook het akkefietje met scheids Braamhaar na de wedstrijd tegen feyenoord blijft de spits achtervolgen. Als aanvoerder zijnde dacht hij op een normale manier zijn mening te kunnen geven over het functioneren van het scheidsrechterskorps op de Nederlandse velden.

In Zeist wisten ze daar wel weer raad mee en pikten ze er het woord ‘marchanderen’ uit om Huntelaar te pakken. Met als gevolg dat de Dremptenaar nu elke wedstrijd ingaat met een voorwaardelijke schorsing achter zijn naam. Ook het gemis van een echte nummer 10 werkt niet echt in het voordeel van de spits. Met het aantrekken van Sulejmani leek er iets moois te groeien, maar de servier staat inmiddels al zes weken buitenspel.

Zonder de nummer 10 heeft Huntelaar steeds de neiging om zelf een grotere ruimte op het veld te bestrijken, met als resultaat dat hij nog meer van het doel verwijderd raakt. Ajax mist op dit moment een balvaste middenvelder met diepgang, creativiteit en het vermogen om als tweede spits te spelen. Sulejmani en Aissati zouden prima op die positie uit de voeten kunnen, maar zijn nog steeds niet blessurevrij.

Woensdag reist Ajax af naar Almelo om de eerste uitzege binnen te halen. Voor Ajax maar zeker voor Klaas-Jan zou het lekker zijn als hij er gewoon weer eens een paar ballen in jaagt.

Bron:sportwereld.nl
Related posts