Ajax is Groningen in eigen huis de baas: 1-0

Ajax heeft koploper FC Groningen in een spannend duel verslagen. In de Amsterdam Arena werd het 1-0 via een doelpunt van Oleguer. De Spaanse verdediger bekroonde met die treffer zijn rentree na weken blessureleed.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Ajax had het zichzelf zowaar binnen twee minuten al aangenaam kunnen maken tegen de bezoekers uit de Martinistad. Jeffrey Sarpong kwam volledig vrij te staan voor het Groningse doel, maar zijn te slappe inzet werd gestopt door sluitpost Luciano. Na die vroege kans bleef Ajax de betere ploeg maar het aantal kansen bleef beperkt tot een enkele.


Voorafgaand aan de wedstrijd een mooie sfeeractie: Let op Groningen: Brandwerend materiaal!


De sfeeractievoorafgaand aan het duel tegen Groningen in beeld

In de 37ste minuut kreeg Ajax toch loon naar werken: Uit een hoekschop kopte de van een blessure teruggekeerde Oleguer met een diagonale boogbal raak. De openingstreffer zette FC Groningen in de tweede helft aan tot meer initiatief, wat het duel als schouwspel ten goede kwam. Fredrik Stenman was al snel dicht bij de gelijkmaker, maar de kopbal van de Zweedse linksback belandde op de lat. Daarnaast werd een doelpunt van de bezoekers terecht wegens buitenspel afgekeurd.

Door de toegenomen aanvalsdrang van FC Groningen kreeg Ajax kansen in de counter. Huntelaar wist zelfs vrij voor Luciano niet binnen de palen te schieten. Omdat ook aanvalspartner Luis Suarez niet trefzeker bleek, mocht FC Groningen tot het einde hopen op een punt. Kenneth Vermeer stond, als stand-inn voor Maarten Stekelenburg echter een puike partij te keepen en redde Ajax diverse malen. “We hebben tien of elf opgelegde kansen gekregen”, aldus Ajacied Jan Vertonghen na afloop van de partij. “Maak je daar maar één treffer uit, dan roep je de problemen over jezelf af.”

Sfeer
De Ajax-aanhang voelde dat de ploeg steun nodig had en er ontstond een sfeer zoals die een lange tijd niet in de ArenA geweest is. De massaal aanwezige Groningse-aanhang leek achter een geluidsdicht scherm te zitten want de term Ajax-publiek kan vanaf heden veranderd worden in Groningen-publiek!


Een fakkel en veel sfeer op Zuid

Het zou uiteindelijk bij de over de gehele wedstrijd gezien verdiende 1-0 voor Ajax blijven waardoor Ajax stijgt naar de zevende plaats en Groningen koploper af is.

KLIK HIER VOOR HET FOTOTVERSLAG VAN DIT DUELAjax-FC Groningen 1-0 (1-0)
37. Oleguer 1-0

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 49531
kaarten: Geel: Silva (Ajax), Granqvist (Groningen)

Opstelling Ajax:
Kenneth Vermeer, Bruno Silva, Oleguer, Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson, Gabri, Rasmus Lindgren, Jan Vertonghen, Luis Suarez, Klaas-Jan Huntelaar, Jeffrey Sarpong (’57 Dennis Rommedahl)

Opstelling FC Groningen:
Luciano, De Roover, Sankoh, Granqvist, Stenman, v.d.Laak, Ajilore (’62 Powel), Lovre, Holla, Berg, Andersson

Related posts