Van Basten geschrokken van uitbarsting na Heerenveen maar:’Ik ben geen koele kikker’

Marco van Basten is enigszins geschrokken van zijn uitbarsting na Heerenveen tegen zijn spelers in de media, zo verteld hij vandaag in Het Parool. ‘Ik ben geen koele kikker’, aldus Van Basten. ‘Ik kan me voorstellen dat je daar als speler van schrikt. Ik zou het geen spijt willen noemen, maar je kunt je wel afvragen of het de manier is waarop een trainer moet reageren. Ik heb dat weinig eerder gedaan. Het kwam uit mijn tenen. Het is ook leerzaam voor mij daar verstandig mee om te gaan’.

‘Het kan een keer gebeuren, maar ik heb de spelers naderhand gezegd dat we het samen doen, dus dat ik ook medeverantwoordelijk ben. Ik vond het jammer en niet goed dat er zo weinig reactie van ons kwam na de 2-0 achterstand. Ik ben geen koele kikker, al zien sommige mensen dat misschien wel zo. Ik heb ook de nodige emoties, maar die probeer ik meestal te verbergen’, aldus Van Basten in de Amsterdamse krant.

Related posts