Gabri wil graag zijn rentree maken tegen FC Groningen

Voor het eerst dit seizoen is Gabri fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te behoren. ,,Het zou leuk zijn als ik tegen FC Groningen mijn rentree kan maken, want dat is een moeilijke wedstrijd.” Of hij ook daadwerkelijk zal spelen, hangt uiteraard van de trainer af.

Gabri zelf zal je geen uitspraken horen doen dat hij rekent op een basisplaats. Maar vrijdag, in de laatste training voor FC Groningen, speelde hij in de grote partij bij de ogenschijnlijke basis. Dan lijkt het erop dat voor hem een plaats wordt ingeruimd op het middenveld. Mocht Marco van Basten hem speeltijd gunnen, dan zijn dat de eerste minuten van het seizoen.

Een paar dagen voor het duel tegen Willem II blesseerde hij zich op de training, de eerste die hij na een week verlof vanwege de bevalling van zijn vrouw meemaakte. ,,In eerste instantie leek ik niet lang eruit te zijn”, vertelt Gabri na de vrijdagtraining. ,,Het leek een verzwikte enkel. Maar de pijn ging nieg weg, het bleef zeuren. Nieuwe onderzoeken brachten aan het licht dat de blessure complexer was dan alleen een verzwikking. Ik had er niet op gerekend dat ik er zo lang uit zou zijn.”

Hij moest de eerste duels in de UEFA Cup missen, de eerste competitiewedstrijden en ook de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht ging aan zijn neus voorbij. Hoewel het in de UEFA Cup en de Beker wel goed ging met Ajax, liep Ajax zonder Gabri wel enige averij op in de Eredivisie. Het gaat Gabri veel te ver om te zeggen dat het puntenverlies komt door zijn afwezigheid. ,,Er is niemand in het team die zoveel extra’s toevoegt, dat-ie niet gemist kan worden”, stelt de hardwerkende middenvelder onomwonden vast. ,,Zeker ik niet. Dit is een goede groep. Als er een wegvalt, dan neemt een ander die plaats zo in. Weliswaar heeft die ander andere kwaliteiten, maar hij kan de plaats zo overnemen. We hoeven ook niet in paniek te raken als iemand geblesseerd is, want we kunnen het opvangen.”

Toch heeft Ajax al de nodige punten verloren. ,,Dat komt echt niet door mijn afwezigheid. Van Heerenveen kan je altijd verliezen. Dat is een goede en lastige ploeg. De competitie is net begonnen. Zo erg is het allemaal niet. Ik heb de wedstrijden gevolgd; sommige waren goed, andere minder. Zoveel is er nog niet verloren hoor.”

En zaterdagavond komt de koploper op bezoek. ,,Ik vind het niet verrassend dat Groningen bovenaan staat. Maar het is nog vroeg in het seizoen, zoveel kan je er nog niet van zeggen. Maar ik denk wel dat Groningen bij de eerste vier zal eindigen. Ze haalden vorig jaar ook de Play-offs en dat ze nu bovenaan staan, is echt geen toeval. Maar de competitie is nog lang. Het zal wel leuk zijn om tegen Groningen mijn eerste minuten van dit seizoen te maken. Want het zal een leuke, maar moeilijke wedstrijd worden!”

Bron: Ajax.nl

Related posts