Ajax weer om tafel met Huntelaar

Ajax gaat op korte termijn weer om tafel met Klaas Jan Huntelaar om te praten over het openbreken en verlengen van zijn tot 2010 lopende verbintenis, aldus de Telegraaf. In juni liepen de contractonderhandelingen vast. “Destijds hebben we besloten de gesprekken op de lange baan te schuiven, omdat we rust wilden creëren”, aldus algemeen directeur Henri van der Aat.

“Huntelaars zaakwaarnemer wilde een gelimiteerde transfersom van – ik geloof – zeventien miljoen euro opnemen. Dat was voor ons onbespreekbaar, want dan zou zich de volgende dag al een club melden.” Ajax wilde een clausule van 35 miljoen.

Hoewel Mancester City vlak voor het sluiten van de transfermarkt rond de veertig miljoen euro voor de international bood en Ajax afgelopen jaar negatief een operationeel resultaat had van 15,3 miljoen euro, wil de Amsterdamse club de spits het liefste behouden. “De verplichting om Huntelaar te verkopen, was er niet en is er niet”, aldus financieel directeur Jeroen Slop.

De huidige vorm van Huntelaar baart Marco van Basten nog geen zorgen. “Hij is een echte spits, moet zorgen dat hij zijn kansen benut en de dingen die hij moet doen, blijft doen.” De trainer voerde een gesprek met hem. “Klaas Jan moet zich meer focussen op ‘de 16’. Daar hebben we hem nodig. Hij zakt te vaak terug om toch af en toe een bal te raken, om het gevoel te krijgen. Maar dat moet hij niet doen.

zie ook eerdere berichten:
03 september 2008:‘City was club die 40 miljoen bood op slotdag voor Huntelaar’
02 september 2008:Huntelaar begrijpt handelswijze Ajax
29 juli 2008:‘Ajax en Huntelaar zijn opnieuw met elkaar in gesprek over contractverlenging’


Related posts