Mogelijk onderzoek naar spreekkoren feyenoord-aanhang tijdens klassieker

De KNVB gaat niet alleen de uitlatingen van Klaas Jan Huntelaar na afloop van de klassieker onderzoeken. Ook feyenoord wordt mogelijk nog bestraft naar aanleiding van spreekkoren tijdens het duel met Ajax, zo schrijft de Telegraaf. De Rotterdamse fans maakten zich minutenlang schuldig aan het roepen van racistische teksten.

Dat deed men vlak voor de aftrap van de Klassieker in De Kuip. De spreekkoren waren zodoende ook duidelijk op de tv te horen. Ook een waarnemer merkte het op en maakte er een aantekening van.

Vandaag zal worden besloten of er een vooronderzoek wordt ingesteld naar de spreekkoren. Mocht dat worden gedaan, dan worden alle betrokkenen verzocht een verklaring af te leggen.

Ook scheidsrechter Braamhaar moest het tijdens het duel diverse malen ontgelden bij de Rotterdamse aanhang. Kennelijk was Braamhaar hier zo van onder de indruk dat hij de feyenoord maar snel een penalty gaf in de slotfase.

Related posts