Dictators KNVB willen boete voor uitlatingen Huntelaar

Ofschoon er een vooronderzoek is gestart naar de uitlatingen van Klaas-Jan Huntelaar, hoeft de spits niet te vrezen voor een schorsing. De aanklager betaald voetbal bekijkt of Huntelaar met zijn opmerking na Feyenoord-Ajax dat scheidsrechter Eric Braamhaar aan het marchanderen was, ‘de voetbalsport in diskrediet heeft gebracht’. Er is jurisprudentie. Gertjan Verbeek kreeg vorig seizoen als trainer van SC Heerenveen voor hetzelfde ‘vergrijp’ een boete van 500 euro en een schorsing van twee duels voorwaardelijk. Waarbij aangetekend dat Verbeek al eens was berispt en zijn klaagzang niet kort na een beladen klassieker volgde.

Wat ook in het voordeel van Huntelaar pleit, is dat hij – in tegenstelling tot Verbeek destijds – in de rug wordt gedekt door Jaap Uilenberg. De scheidsrechtersbaas zei gisteren in deze krant dat hij begrip had voor de emoties van Ajax, omdat Braamhaar ook in zijn ogen bij een 1-2 stand een penalty aan de Amsterdammers had moeten geven. Aan de hand van de verklaringen beslist de aanklager of er een schikkingsvoorstel komt en hij er een prestigezaak van maakt. Er is een gedragscode, die bepaalt dat het trainers, aanvoerders en scheidsrechters zwaarder wordt aangerekend als zij zich negatief uitlaten.

Related posts