Perez blijft als klein kind met modder gooien

Kenneth Perez blijft gepikeerd over zijn vertrek bij Ajax. De middenvelder van Twente vindt dat Marco van Basten de club te veel naar zijn hand zet. Ajax is onder leiding van Marco van Basten geen NV meer, maar ‘een eenmansbedrijf’, zegt Perez in het programma Godenzonen & Co van AT5. Voorts hekelt hij de aanpak van Van Basten, die in de ogen van Perez een daad wilde stellen door hem te verbannen naar het tweede.

“Hij zag het niet in mij zitten”, zegt Perez over Van Basten. “Dat ik in het tweede moest spelen, vind ik nog steeds zeer onterecht. Marco heeft mij gebruikt om een signaal af te geven naar de spelersgroep.” Volgens Perez sluipt daardoor angst in de piepjonge selectie van Ajax. “Het kan zo afgelopen zijn met je.”

Ook de verregaande beslissingsbevoegdheden van Van Basten zijn een gevaar voor de club. “Ik denk dat hij meer is dan alleen trainer, hij bepaalt alles. Ze hebben hem bij de club carte blanche gegeven, dus hij kan doen en laten wat hij wil”, zegt Perez. Ajax neemt daarmee ‘een groot risico’, aldus het kleine kind.

Related posts