Vermeer wil in winterstop verhuurd worden: ‘Moeilijk om gemotiveerd te blijven’

Kenneth Vermeer baalt van zijn huidige positie bij Ajax. Na zijn terugkeer afgelopen zomer in de hoofdstad is de sluitpost van Jong Oranje derde doelman achter Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar. “Het is moeilijk om gemotiveerd te blijven. Spelen in Jong Ajax is niet goed voor mijn ontwikkeling. Ik heb vorig seizoen een goed jaar gedraaid op huurbasis bij Willem II, maar ik moet eigenlijk op het hoogste niveau en in volle stadions blijven spelen. Nu sta ik op bijveldjes te keepen en zit ik op de tribune naar het eerste elftal te kijken”, aldus Vermeer tegenover Sportweek.

Vermeer, die nog een verbintenis tot medio 2010 heeft, stelt dat het lastig om zijn motivatie vast te houden. “Ik doe een stap terug, terwijl ik voor mijn ontwikkeling in de Eredivisie moet spelen.” Of er clubs hebben geïnformeerd weet hij niet. “Ajax gaf jammer genoeg aan het begin van de zomer aan dat ik niet verhuurd mocht worden. Ik heb me daar toen ook niet meer mee bezig gehouden. Misschien dat ik in de winterstop weer verhuurd kan worden.”

Related posts