Böke wijkt niet voor bedreigingen en zet procedure voort

Lucas Böke zet zijn procedure tegen Ajax voort ondanks de vele bedreigingen aan zijn adres de afgelopen dagen. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan bij twee politiekorpsen, zo meldt De Telegraaf vanochtend. Böke wordt bedreigd omdat hij een juridische procedure tegen Ajax is begonnen waarin hij zijn geld terug wil naar aanleiding van de tweede wedstrijd van Ajax in het Amsterdam Tournament.

Het gaat hem niet om het geld, maar om het principe dat Van Basten een ‘C-elftal’ in het veld stuurde. Van Basten moest wel, want er zat geen dag tussen de wedstrijden. ‘Als je kaartjes koopt voor het Concertgebouworkest, en jij krijgt een optreden van de boerenkapel uit Tytsjerksteradiel, dan ren je toch woedend naar de kassa om je geld terug te eisen!’, redeneert Böke.

Nu hij veelvuldig voor ‘kankerhond’ wordt uitgemaakt en ook op zijn huisnummer wordt gebeld heeft hij besloten aangifte te doen, maar stoppen met de procedure doet hij niet. ‘Ik wist dat voetbal oorlog was, maar ik wijk niet voor terreur’, zegt Böke, die de procedure doorzet om Ajax voor de rechter te slepen, wegens ‘wanprestatie en niet geleverde diensten’.

Boke heeft inmiddels alles bij de politie gemeld als soort ‘levensverzekering’. ‘Ik wil benadrukken dat de kans groot is dat de heren supporters na een stevige slok besluiten een bezoekje te plegen aan mijn kantoor- of huisadres. Ik schrijf dit als bewijs dat ik voor deze ernstige dreiging heb gewaarschuwd… mocht er iets met mij gebeuren’.

Wij van AjaxF-side.NL roepen een ieder nogmaals op Böke met rust te laten. Ondanks dat zijn mening niet die is van vele van ons vinden wij dat hij vrij is zijn mening te uiten en dat we die moeten respecteren.

Zie ook eerdere berichten:
15-08-2008: Bedreigingen aan adres supporter om brief aan Ajax
13-08-2008: Fan eist entreegeld Amsterdam Tournament terug van Ajax

Related posts