Huntelaar op 1 september nog naar Man. United?: KNVB gaat verlengde Engelse transferdeadline onderzoeken

Clubs in Engeland hebben 24 uur langer de tijd nieuwe spelers aan te trekken. De Premier League heeft bevestigd dat de transfertermijn is verlengd tot en met 1 september. De organisator van de Engelse topklasse kwam tot de maatregel omdat 31 augustus, de dag waarop normaal gesproken de transfermarkt sluit, dit jaar op een zondag valt. Welke consequenties de verschuiving van de Engelse deadline heeft voor het Nederlands betaald voetbal is nog niet bekend. De KNVB gaat de situatie in ieder geval onderzoeken, zo meldt VI zojuist.

‘De ervaring leert dat de FIFA zich erg strak aan de deadline houdt’, reageert KNVB-woordvoerder Renske Bruinsma tegenover VI.nl. ‘Maar als meer landen het voorbeeld van Engeland volgen, willen wij ons daar uiteraard bij aansluiten. Het zou niet in het belang van onze clubs zijn als er verschillende data worden aangehouden voor het sluiten van de transfermarkt. Dan krijg je een situatie dat buitenlandse clubs spelers bij ons kunnen weghalen, zonder dat Nederlandse clubs daar spelers voor terug kunnen halen.’

Klaas Jan Huntelaar staat in de belangstelling van Manchester United. Mocht United op 1 september hem alsnog aantrekken dan kan Ajax dus pas versterking halen in de winterstop. Als Ajax zich echter aan zijn woord houdt dan laat de club niemand meer gaan. Eerder werd namelijk gesteld dat zodra de voorbereiding begonnen is (begin juli) er niemand meer weg mocht. Nu maar afwachten of dat standpunt ook daadwerkelijk stand houdt als er op de laatste dagen met een zak geld gewapperd wordt net als vorig jaar bij Wesley Sneijder het geval was…

Related posts