‘Ooijer in tegenstelling tot Ajax, psv en feyenoord wèl enthousiast over interesse AZ

André Ooijer zou zijn carrière maar al te graag bij AZ voortzetten, zo weet VI vandaag te melden. De Oranje-international zou in besloten kring zijn voorkeur voor de Alkmaarders hebben uitgesproken boven geïnteresseerde clubs als PSV, Ajax en Feyenoord. De grote vraag is echter of dehuidige werkgever van Ooijer; Blackburn Rovers, hem wil laten gaan. De 34-jarige verdediger kreeg namelijk eerder te horen niet weg te mogen en Blackburn zegt al wekenlang het contract van de international te willen verlengen.

‘De bal ligt nu in feite bij de clubs. Als AZ zich officieel meldt, zal de reactie van Blackburn bepalend zijn,’ meldt zaakwaarnemer Sigi Lens. ‘Toen er in de winterstop belangstelling kwam, waren ze nog duidelijk. Geen kans. Daarom kan ik me niet voorstellen dat het makkelijk wordt, want André is voor Blackburn een belangrijke speler.’

Ook Lens is op de hoogte van Ooijers voorkeur voor AZ: ‘Hij hoeft niet ten koste van alles weg. Maar hij heeft zich ook verdiept in AZ en de mogelijkheden van die club. Dat lijkt hem wel wat. De grote vraag is of Blackburn toestemming geeft om te praten. Anders houdt het op.’

Zie ook eerdere berichten:
03-04-2008: Opnieuw berichten over belangstelling Ajax, PSV, AZ en Feyenoord voor Ooijer
03-04-2008: ‘Mevrouw Ooijer staat overgang Andre naar Ajax in de weg’
03-12-2007: ‘Ajax praat vandaag danwel morgen met Ooijer’
01-12-2007: Ook overige media melden (nu pas!) interesse Ajax in Ooijer
14-11-2007: Ajax en feyenoord in de markt voor Andre Ooijer?

Related posts