Ajax kiest niet voor Van der Aat en gaat toch op zoek naar nieuwe Algemeen Directeur

Ajax hoopt op korte termijn een nieuwe algemeen directeur te kunnen aantrekken. Momenteel vervult Henri van der Aart (zie foto hiernaast) deze functie op interim-basis, maar Ajax kiest er niet voor om hem vast aan te stellen. In plaats daarvan heeft Ajax een headhuntersbureau ingeschakeld om de juiste man te vinden, zo meldt het Algemeen Dagblad vanochtend.

Van der Aat trad een half jaartje geleden in dienst bij Ajax, om de functies van Maarten Fontein over te nemen. Fontein moest vertrekken als gevolg van de forse kritiek die hij kreeg in het rapport-Coronel. In datzelfde rapport staat al een profielschets, waaraan de nieuwe algemeen directeur moet voldoen.

Namens de Raad van Commissarissen van Ajax wil voorzitter Uri Coronel de stap bevestigen noch ontkennen. De RvC moet de nieuwe directeur straks officieel benoemen. Coronel legde dit voorjaar al een profielschets neer voor de functie van algemeen directeur. Dat deed hij toen als voorzitter van de onderzoekscommissie die het Ajax-beleid van de afgelopen tien jaar onder de loep nam.

Related posts