‘Ajax volgt Zweeds talent Ola Toivonen(22) van Malmö FF’

De geruchten over Glenn Loovens en de Noorse middenvelder Per Ciljan Skjelbred zijn niet eens verstomd, of het volgende gerucht dient zich al aan. De Zweedse krant Nerikes Allehanda meldt dat Ajax één van de clubs is die Ola Toivonen van Malmö FF in het vizier heeft. De net 22-jarige Zweed is als middenvelder een multifunctionele speler en kwam eerder voor Örgryte IS uit. In Zweden staat hij bekend als een groot talent en wordt de laatste weken veelvuldig in verband gebracht met de Europese top.

Ajax zou de middenvelder al enkele keren bekeken hebben. De zaakwaarnemer van de speler, voormalig spits Martin Dahlin en ook zaakwaarnemer van Markus Rosenberg, weigert echter commentaar te geven op de geruchten omtrent Ajax, maar laat wel doorschemeren dat er buitenlandse interesse is en dat zijn pupil speeltijd nodig heeft.

Toivonen is dit seizoen goed op dreef bij Malmö. In de laatste 15 wedstrijden scoorde de aanvallende middenvelder 7 keer. Hij heeft drie interlands achter zijn naam staan.

Related posts