Oleguer tekent contract bij Ajax en ondergaat eerste training (Incl. foto’s)

Oleguer Presas Renom heeft dinsdagmiddag een contract bij Ajax ondertekend waarmee hij zich tot 2011 aan Ajax verbindt. De Catalaan gaat het hart van de Amsterdamse defensie versterken. Om 16:00 uur vanmiddag trainde hij al voor het eerst mee met zijn nieuwe ploeggenoten.

,,Wij zijn heel blij met zijn komst. Oleguer is een uitstekende verdediger met heel veel ervaring. De Spaanse competitie is van hoog niveau en hij heeft natuurlijk ook de Champions League gewonnen met Barcelona. We zijn heel erg blij met zijn komst”, aldus Marco van Basten tijdens de presentatie van zijn nieuwste aankoop.


Marco van Basten geeft Oleguer zijn nieuwe shirt met nummer 3

Maar naast de verdedigende taken, hoopt de technische leiding dat Oleguer nog iets extra’s zal brengen. Van Basten: ,,Vanwege zijn ervaring hopen we ook dat hij de jonge jongens een beetje kan gaan sturen.”

De beste optie
De voetballer zelf kijkt uit naar zijn eerste seizoen bij zijn nieuwe club. Hij vond de keuze voor Ajax niet moeilijk. ,,De sportieve plannen van de club en de nieuwe trainer spraken me enorm aan”, zegt Oleguer. ,,Daarnaast is Amsterdam een prachtige stad en hoorde ik van Gabri ook goede verhalen. Ajax was zeker de beste optie om naar toe gaan.”

,,Ik zal mijn uiterste best doen om het team te helpen”, zegt de speler die een paar jaar geleden bij Barcelona nog met Frank de Boer speelde. ,,We moeten van wedstrijd tot wedstrijd leven. Hopelijk kunnen we dan aan het eind van de rit terugkijken op een geslaagd seizoen.”


Oleguer tijdens zijn neerste training bij Ajax vanmiddag

Bron: Ajax.nl

Related posts