Derksen: ‘Aissati had beter voor FC Utrecht kunnen kiezen’

Johan Derksen laat op de website van Voetbal International weten dat volgens hem Ismail Aissati beter voor FC Utrecht had kunnen kiezen dan voor een avontuur bij Ajax. De hoofdredacteur van het gelijknamige weekblad zei dat in Voetbal Insite. Op de vraag of de jeugdinternational nou echt wel zoveel waard is als dat Ajax voor hem betaalde, zegt Derksen:

”Als Aissati zo goed was zou Foppe de Haan (bondscoach Jong Oranje, red.) hem wel meenemen naar de Olympische Spelen en dan hadden Koeman en Vergoosen (ex-trainers PSV, red.) Aissati wel altijd in de basis opgesteld. Natuurlijk is het een hele goede voetballer en ik zou hem altijd in de basis zetten, want ik vind hem bijvoorbeeld veel leuker als Simons, Bakkal en Culina”, zo liet Derksen weten.

”Het punt is, aan de bal is Aissati geweldig; zonder bal heb je niet zoveel aan hem en PSV gaat niet voor de schoonheidsprijs, maar die moeten winnen en een ronde verder”, vervolgde de analist van onder andere Eredivisie Live. ”Het was veel verstandiger geweest van Aissati als hij naar FC Utrecht gegaan was.”

”…Dan had hij de warmte van Willem van Hanegem (trainer FC Utrecht, red.) gekregen en in zijn eigen omgeving en een basisplaats had ‘ie zichzulf kunnen ontwikkelen en doorgroeien, zijn zelfvertrouwen zou terug zijn gekomen. Nu gaat Aissati naar Ajax, ik denk dat zijn zaakwaarnemer dat aantrekkelijker vond want die zal ongetwijfeld een vie in zijn zak gestoken hebben. Bij Ajax zal Aissati hetzelfde probleem tegenkomen als bij PSV”, aldus Johan Derksen.

”Sterker nog; Ajax heeft een droomvoorhoede, geweldig. Máár dat zijn jongens die niet meeverdedigen en weinig storen dus Ajax heeft een middenveld nodig met verdedigende kwaliteiten, want Van Basten realiseert zich dat er een hele zwakke verdediging bij Ajax staat”, besluit Derksen.

Related posts