‘Ajax wil verdediger Rob Wielaert overnemen van FC Twente’

Ajax heeft Robbie Wielaert op het oog om de laatste linie te completeren, zo meldt VI zojuist. De 29-jarige verdediger van FC Twente moet na de Spanjaard Oleguer de tweede defensieve versterking worden. ‘Ajax heeft inderdaad gebeld om te vragen of Robbie een transfer zou zien zitten’, zegt zaakwaarnemer Kees Ploegsma in Voetbal International. ‘Hij is geïnteresseerd. Maar eerst moeten de clubs met elkaar om de tafel.’ In het contract van de 29-jarige Wielaert, dat in 2010 afloopt, is geen transferclausule opgenomen.

De keuze voor Wielaert is opvallend. Enkele maanden geleden meldde Ajax zich in Enschede voor het Braziliaanse talent Douglas. Aangezien die niet haalbaar bleek, richtten de hoofdstedelingen zich in eerste instantie op de door Barcelona aangetrokken Henrique om uiteindelijk nu weer in Enschede aan te komen, maar ditmaal voor Wielaert.

Wielaert speelde zich vooral de laatste twee jaar bij Twente in de kijker. Hij bleek zowel in defensief als offensief opzicht een meer dan bruikbare kracht. Hij was een vaste waarde in de verzorgd spelende Tukkerse ploeg en schakelde onder meer Ajax uit in de play-offs om een plek in de voorronde van de Champions League. Dat succes kostte Wielaert zijn plek in de olympische selectie van bondscoach Foppe de Haan. Twente weigert hem af te staan als dispensatiespeler omdat het met Wielaert in de voorronde van de Champions League wil spelen. Wielaert staat nog tot medio 2010 onder contract bij Twente.

Related posts