Europese clubs unaniem tegen ‘6+5 regel’

De 103 betaaldvoetbalclubs die zijn verenigd in de European Club Association (ECA), hebben zich dinsdag openlijk uitgesproken tegen het zogeheten ‘6+5’-plan van de mondiale bond FIFA. In dat voorstel mogen bij wedstrijden maximaal vijf buitenlanders in de opstelling staan.

De ECA werd in januari opgericht als vervanger van de G14. Ajax, PSV, Feyenoord en AZ maken deel uit van de groep clubs, die dinsdag tijdens hun eerste congres de Duitse oud-topvoetballer Karl-Heinz Rummenigge officieel als voorzitter presenteerde.

Rummenigge trad de afgelopen maanden al op als voorman en had in die hoedanigheid zijn afkeur over de ‘6+5’-regel al laten blijken. De ECA schaarde zich dinsdag unaniem achter het standpunt van Rummenigge. De associatie ziet veel meer in de UEFA-variant, die voorstelt dat iedere club ten minste acht spelers uit de eigen opleiding moet opnemen in de selectie.

Related posts