FC Utrecht jankt bij de KNVB en wil niet in de Arena spelen

Het zit FC Utrecht de laatste tijd niet mee in de KNVB-beker. De gewezen cupfighter stuitte vorig jaar al in de tweede ronde op Feyenoord en dit seizoen zal in de ArenA Ajax de tegenstander zijn. Voorzitter Jan Willem van Dop wil daar echter een stokje voor steken. De preses van de club uit de Domstad laat in het Algemeen Dagblad weten dat hij van plan is om de loting aan te vechten. De preses meent dat de uitwedstrijd in Amsterdam ‘niet volgens de afspraken is’ en zet twijfels bij de eerlijkheid van de loting. Volgens Van Dop is het redelijker om FC Utrecht thuis te laten voetballen.

“Vorig jaar hadden we een beschermde status omdat we Intertoto speelden, tegenstander Feyenoord had dat niet. Dan kun je het logisch vinden dat Feyenoord thuis mocht spelen. Nu is het echter andersom”, redeneert Van Dop. “We gunnen bij de loting amateurclubs en eerste divisieclubs het thuisvoordeel. Maar wat doe je als twee eredivisieclubs zoals Ajax en FC Utrecht tegen elkaar spelen? Ik wil toetsen of de loting volgens de regels is gegaan.”

“Sportief en financieel gezien is deze loting een ramp,” vervolgt technisch directeur Piet Buter. “In de eerste bekerronden wordt de recette niet gedeeld door de clubs. Vorig jaar hebben we nul euro van Feyenoord gekregen, terwijl we wel voor 35.000 man voetbalden. Nu dreigt hetzelfde scenario. Dat lijkt mij niet helemaal eerlijk.”

Related posts