Coronel: ‘Binnen zes maanden duidelijkheid over beursnotering’

Ajax verwacht binnen zes maanden bekend te maken of het zijn notering aan de Amsterdamse effectenberus wil behouden of beëindigen, zo laat voorzitter Uri Coronel van de vereniging Ajax vandaag tegenover persbureau ANP weten. Coronel zei dat het niet de bedoeling is dat Ajax vorig jaar verkregen transferinkomsten inzet om de beursnotering te schrappen. Coronel liet weten meer te denken aan ‘andere creatieve oplossingen’.De vereniging Ajax is grootaandeelhouder van de voetbalclub Ajax en heeft 73% van de aandelen in bezit.

In februari 2008 heeft een commissie onder leiding van Uri Coronel, die toen nog geen voorzitter was, de gang van zaken bij de club sinds de beursgang onderzocht. Eén van de aanbevelingen in het rapport van de commissie Coronel was dan ook het beëindigen van de beursnotering.

Related posts