Waar blijven die aankopen?! Blind: ‘Opvolging Heitinga heeft prioriteit’

Darío Cvitanich staat al ruim een maand moederziel alleen onder het kopje ‘nieuwe spelers’ bij Ajax. Allerlei namen worden genoemd maar vooralsnog horen we allerlei geruchten over mogelijke aankopen die vervolgens stuk voor stuk toch niet blijken te komen. In de nieuwe Sportweek zegt technisch manager Danny Blind dat de komst van minimaal één ervaren centrale verdediger broodnodig is. “De opvolging van Heitinga heeft inderdaad de hoogste prioriteit,” aldus Blind. “Die moet en zal ingevuld worden. Verder willen we ons voorin versterken en zoeken we, als er geld over is, nog wat creativiteit op het middenveld. In die volgorde.”

Leuk verhaal Danny maar vooralsnog blijft het bij praatjes. ‘Het geld moet weer op het veld staan’, zo luidde toch de nieuwe visie? Het verhaal ‘als er nog geld over is…’ gaat dus niet op. Van die 50 miljoen die er vorig jaar is binnengekomen aan transfergeld kunnen toch best drie behoorlijke spelers gehaald worden, dacht ik zo! Blind lijkt dezelfde fouten te maken als Martin van Geel: Tijdens de laatste dagen van de transferperiode zullen er nog wel een of twee belangrijke spelers uiteindelijk toch vertrekken (lees Huntelaar) en wordt er in paniek allerlei b-garnituur binnen gehaald a la Delorge, Colin. Actie heren en wel nu!!

Van Geel had echter nog wel een ding voor ten opzichte van Blind: Hij zorgde tenminste dat er 50 miljoen binnen kwam voor Sneijder en Babel terwijl Blind Huntelaar voor een schamele 23 miljoen wil laten gaan!

Related posts