Voor 1 september besluit over algemeen directeur: Van der Aat wil blijven

Ajax zal eind deze zomer een besluit nemen over de algemeen directeur van de club. In maart werd Henri van der Aat als interim-directeur aangesteld als opvolger van Maarten Fontein. Het is nog niet duidelijk of Ajax van plan is om met hem door te gaan. Daarover zullen de Amsterdammers voor 1 september een besluit nemen.

Ook voor Van der Aat is de situatie nog onduidelijk. “Ik heb getekend tot eind september, met een optie voor nog twee maanden. Dus in principe blijf ik tot eind november aan Ajax verbonden. En wat er daarna zal gebeuren weet ik nog niet”, aldus de voormalig interim-directeur van de Rabobank wielerploeg in Sportweek.

Materie
“Ik zit goed in de materie,” aldus Van der Aat en uit alles blijkt dat hij zijn werkzaamheden bij Ajax graag zou voortzetten. Maar of de strategisch communicatieadviseur (sponsordeskundige én organisator) na de zomer aan mag aanblijven als algemeen directeur, weet Van der Aat nog niet. “Daar moet de raad van commissarissen een beslissing over nemen.”

Ook voorzitter Uri Coronel wilde weinig kwijt over de situatie. “Voor 1 september willen we duidelijkheid. Het kan echt nog volledig alle kanten op. We gaan ons binnenkort beraden, maar we zullen deze beslissing zeker over de vakantie heen tillen.”

Related posts