KNVB maakt 1 juli Eredivisie-competitieprogramma bekend

De KNVB is van plan op dinsdag 1 juli het competitieprogramma voor het Eredivisieseizoen 2008/09 te presenteren. Bert van Oostveen, manager competitiezaken bij de Nederlandse voetbalbond, bestudeert op dit moment samen met drie collega’s van de afdeling wedstrijdzaken alweer het zestiende concept van de nieuwe wedstrijdkalender.

‘Vorig jaar hebben we het eerste concept in totaal meer dan veertig keer aangepast voordat we het aan de adviescommissies op het gebied van openbare orde en van een zogeheten technisch platform konden geven’, licht Van Oostveen toe. ‘Ik verwacht dat dat dit jaar niet anders is. Het definitieve concept wordt vervolgens naar clubs, gemeenten en politie gestuurd, waarna de laatste aanpassingen worden gedaan.’

Het nieuwe Eredivisieseizoen gaat in het weekeinde van 29, 30 en 31 augustus van start. De strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen landskampioen psv en bekerwinnaar feyenoord staat gepland op zaterdag 23 augustus in de Amsterdam ArenA.

Related posts