Bergkamp wil Huntelaar best wat slimmigheidjes bijleren

Als Klaas-Jan Huntelaar beslist nog één seizoen bij Ajax te blijven, dan wil Dennis Bergkamp hem best wat slimmigheidjes bijleren. Dat vertelde de kersverse Ajax-stagiair in een interview met Ajax Life. “Het is voor mij ook nieuw natuurlijk, maar er zijn altijd wel momenten waarbij je denkt dat je van waarde kunt zijn”, aldus Bergkamp.

“Dat zijn meer de kleine voetbalmomenten, bijvoorbeeld hoe je kunt staan of hoe je vrij kunt komen”, vervolgde de voormalig topvoetballer. Slimmigheidjes? “Ja, dan denk ik aan bepaalde dingen waar ikzelf ook veel aan gehad heb toen ik bij Ajax speelde. Dat blijft er gewoon inzitten, want Ajax blijft Ajax.”

Bergkamp (39), die vandaag met zijn trainerscursus startte, bevestigde dat hij definitief stage gaat lopen in Amsterdam. “Marco van Basten heeft mij gebeld over de mogelijkheid om bij Ajax stage te lopen. Die kans grijp ik natuurlijk met beide handen aan. Ik denk dat het belangrijk is om zo snel mogelijk te beginnen, om de voorbereiding mee te pakken. Dan kan ik kijken hoe het reilt en zeilt bij het team.”

De oud-international lijkt zich te verheugen op zijn terugkeer bij Ajax. “Het doel voor mij is om te kijken hoe een trainingsweek eruit ziet. Maar ook wat het idee is van de coach, hoe hij wil gaan spelen en hoe hij dat invult op de trainingen”, aldus Bergkamp. “Ik wil met name kijken hoe Ajax het gaat doen volgend jaar. Daar wil ik dicht bij betrokken zijn.”

Hieronder het interview van AjaxLife met Bergkamp

Related posts