Emanuelson en Maduro vallen af bij EK-selectie

Ondanks dat ‘het volk’ hem er graag bij zou hebben(zie eerdere bericht). is Urby Emanuelson vandaag toch afgevallen uit de EK-selectie van Oranje. Naast Emanuelson kunnen ook ex-ajacied Hedwiges Maduro, Danny Koevermans en Kew Jaliens EK-deelname vergeten. Het viertal is niet opgenomen in de 26-koppige groep van bondscoach Marco van Basten, die zich volgende week moet melden in Noordwijk voor het eerst deel van de EK-voorbereiding. Khalid Boulahrouz, die niet tot de voorselectie behoorde, is wel uitgenodigd voor het trainingskamp.

Dat Jaliens, Maduro en Koevermans af zouden vallen, lag in de lijn der verwachtingen. Dat Emanuelson er niet meer bij is, is een stuk opmerkelijker. De linksback kreeg maandenlang immers veel krediet van bondscoach Marco van Basten, die hierdoor Tim de Cler tijdens een aantal interlands thuisliet.

Opvallend is verder dat Khalid Boulahrouz bij de groep gehaald wordt. De verdediger maakte geen deel uit van de voorselectie, maar moet zich volgende week wel in Noordwijk melden. Bondscoach Van Basten wil op die manier inzicht krijgen in de fysieke conditie van de mandekker, die maandenlang ontbrak in de Oranje-selectie.

Op 28 mei moet Van Basten zijn definitieve, 23-koppige, selectie inleveren en er moetn dus nog drie namen afvallen.

Inclusief Boulahrouz, is de voorselectie van Nederland nu als volgt:

Doel: Sander Boschker (FC Twente), Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (Feyenoord).

Defensie: Khalid Boulahrouz (FC Sevilla), Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Ajax), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Mario Melchiot (Wigan Athletic) en André Ooijer (Blackburn Rovers)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Orlando Engelaar (FC Twente), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (Feyenoord), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (HSV) en Demy de Zeeuw (AZ)

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

Bron: FCUpdate.nl

Related posts