Huntelaar bekritiseert speelwijze Ajax tegen Twente

Klaas-Jan Huntelaar heeft zaterdagavond, vlak na afllop van het door Ajax met 2-1 verloren duel tegen FC Twente kritiek geuit op de speelwijze van zijn ploeg. “Ik denk dat we de eerste helft goed stonden”, zegt de aanvaller. “Twente had niet echte mogelijkheden tot een kans, wij hadden een aantal kansjes. Daaruit komt dan ook de goal. De tweede helft hebben we niet meer gevoetbald. Er was te veel ruimte tussen de linies en we hebben Twente laten voetballen”, aldus Huntelaar na afloop van de wedstrijd tegenover Tele2.

Waarom Ajax FC Twente zo gemakkelijk liet spelen? “Ik zou het niet weten. De afspraak was om er kort op te zitten en Twente niet te laten voetballen. In de tweede helft liepen we te veel naar achteren. Er had meer in gezeten, maar we hebben een uitdoelpunt, dus de kansen liggen nog open. We speelden te veel lange ballen. Twente doet dat veel beter qua positiespel. In de eerste helft doen we het bij vlagen wel, en daar komen meteen gevaarlijke momenten uit. Dan hebben we wel rust aan de bal en kunnen we kansen creëeren. Het staat gewoon niet goed op die momenten. Dat is de reden. De verdeling op het veld is niet goed”, aldus Huntelaar.

Wisselbeleid
Naar onze mening was ook het wisselbeleid van Adri Koster op zag zachtst gezegd ‘niet gelukkig’ . Door het inbrengen van de stromannen Rommedahl en Kennedy voor Emanuelson en Perez verloor Ajax de slag op het middenveld hetgeen duidelijk te zien was bij de 2-1 waar de fout ontstaat bij Kennedy.

Related posts