Laatste officiële Ajax-wedstrijdshirt van Johan Cruijff nu geveild voor het goede doel!!

Het laatste Ajax-shirt dat Johan Cruijff droeg in een officiële wedstrijd voor de Amsterdamse club wordt nu geveild voor het goede doel in de veiling van Alfred Schreuder op www.project21.nl. De opbrengst gaat naar drie goede doelen (Kika, Racen tegen Kanker en Onze Ballon). Het shirt is beschikbaar gesteld door oud voetbalprof Dick Mulderij.

We schrijven 17 mei 1983, de bekerfinale tussen NEC en Ajax in Nijmegen. Ajax wint, met een hoofdrol voor Johan Cruijff. Twee assists en één doelpunt. Het wordt 3-1 voor de Amsterdammers. Na de wedstrijd neemt Cruijff uit handen van Mr. Pieter van Vollenhoven de cup in ontvangst. Om de schouders van Johan Cruijff zit dan voor de laatste keer een Ajax-shirt. Het seizoen erna speelt hij bij Feyenoord.

Dat laatste officieel gedragen Ajax shirt van Cruijff is lichtblauw. Het uitshirt uit die tijd. Cruijff heeft het rugnummer 9. Zijn tegenstander van die dag is Dick Mulderij. Een paar minuten voor het eind van de wedstrijd spreekt Mulderij Cruijff aan met de vraag of ze shirtjes zullen ruilen. Cruijff gaat accoord. Na de overhandiging van de beker zal Mulderij het shirt krijgen. En dat gebeurt. Mulderij krijgt het allerlaatste Ajaxshirt van Johan Cruijff.

Als Mulderij in 2007 de veiling van Alfred Schreuder op www.project21.nl tegenkomt, besluit hij om het unieke shirt van Cruijff te doneren voor de veiling. Op een artikel over het shirt in de Gelderlander krijgt Mulderij al veel reacties. Er is al snel een serieus bod van 5000 euro, maar we willen iedereen de gelegenheid geven om mee te bieden. Daarom zal het shirt vanaf vandaag officieel op www.project21.nl staan, in de veiling van Alfred Schreuder. Zo krijgen alle verzamelaars en fans een kans om mee te bieden op dit unieke shirt.

De opbrengst van de veiling van Alfred Schreuder gaat naar drie goede doelen: Kika, Racen tegen Kanker en Onze Ballon. Kika (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland. Racen tegen Kanker genereert gelden die worden gebruikt voor het steunen en helpen van gezinnen die zijn getroffen door de ziekte kanker. Het nieuwe project “Onze Ballon” zal met haar eigen heteluchtballon speciale vaarten organiseren voor ernstig en langdurig zieke kinderen (en hun gezinnen).

Related posts