Vertrek Van Geel was onvermijdelijk

In het eindrapport Coronel was de kritiek op Technisch Directeur Martin van Geel niet mals. Zo voelde de scouting zich niet serieus genomen, was de samenwerking met de hoofdtrainers gebrekkig en was het niveau van de aangetrokken spelers ontoereikend voor het niveau dat de club nastreeft. Het advies van de commissie was of een sterke trainer aantrekken met volledige verantwoordelijkheid of een sterke Technisch Directeur die supervisie heeft over de trainer. Vanaf het moment dat Ajax Marco van BAsten benoemde was duidelijk dat er voor model 1 gekozen was en leken de dagen van Van Geel geteld.

“In de voorgestelde samenwerking zie ik geen plaats voor mijzelf als zelfstandig functionerende technisch directeur”, aldus Van Geel in een persbericht van Ajax. “Ajax en ik zijn het eens: twee kapiteins op één schip, dat is niet werkbaar.” De nieuwe preses Uri Coronel prees de vertrekkende man: “Het spijt ons Martin van Geel te zien vertrekken, want ik weet dat hij een hardwerkende, loyale en betrouwbare directeur is. Maar wij kunnen zijn beslissing slechts respecteren. Wij hebben gesprekken met hem gevoerd om hem toch bij Ajax te behouden, maar zijn besluit stond vast.”

Bij de presentatie van Van Basten zei hij nog: “Ik ben technisch directeur en ik blijf technisch directeur.” Coronel was ironisch genoeg de naamgever en voorzitter van de commissie die het Ajax-beleid van de laatste tien jaar doorlichtte. Met het opstappen van Van Geel is het bestuur en bijna de volledige directie verdwenen. Eerder trokken namelijk Jaakke en Fontein hun conclusies, zij het dat Maarten Fontein met een fikse afkoopsom de poort uitliep en meteen overstapte naar az. Door het vertrek van Van Geel kan Coronel de club herstructureren volgens de bevindingen van zijn rapport. Vooral het afgelopen jaar lag Van Geel onder vuur bij de fans. Hoofdoorzaak: het falende aan- en verkoopbeleid. We hopen en verwachten dat het bestuur lering trekt uit deze situatie en het kapitaal weer op het veld komt te staan!

Related posts