Opnieuw duel tussen PSV en Vitesse cruciaal maar dit keer heeft ook Vitesse nog iets te winnen

Vorig jaar, 29 april 2007 om precies te zijn, speelden PSV en Vitesse in Eindhoven hun laatste wedstrijd. Ook toen stond de titelstrijd centraal. PSV won eenvoudig van een ongeinspireerd Vitesse en behaalde de landstitel op doelsaldo omdat Willem II en Excelsior wel speelden of hun leven ervan afhing. Dit jaar heeft echter ook Vitesse nog wat te winnen.

Op de laatste speeldag stonden drie ploegen met 72 punten aan kop van de ranglijst. AZ moest naar Excelsior en verloor verrassend met 3-2, Ajax won in Tilburg van Willem II met 2-0 en PSV versloeg Vitesse met 5-1. Door deze resultaten ging het kampioenschap op doelsaldo naar de ploeg van toenmalig trainer Ronald Koeman. Het verschil: slechts 1 doelpunt.

Dit seizoen speelt AZ geen rol van betekenis, maar mag Ajax door de midweekse winst in Groningen (1-2) nog altijd dromen van de schaal. Ditmaal is het doelsaldo wel in het voordeel van de Amsterdammers, maar de achterstand bedraagt nu 3 punten. Ajax speelt thuis tegen Heracles Almelo, dat nog niet zeker is van lijfsbehoud, PSV reist naar Arnhem voor de confrontatie met Vitesse. De ploeg van Aad de Mos kan het seizoen op een goede manier afsluiten. Winst kan nog een Play-offs klassering opleveren, mits FC Utrecht niet van FC Groningen wint. Een gelijkspel van Vitesse en verlies van Utrecht is ook voldoende.

Daarnaast is er nog altijd de sportieve verplichting om een duel winnend te willen afsluiten, zo zou je verwachten. Met de kansen die Vitesse nog heeft en het publiek dat in Gelredome afscheid neemt van drie spelers, zal dit hopelijk ook het geval zijn. Remco van Schaaf, Gill Swerts en Theo Janssen spelen allen hun laatste competitiewedstrijd voor Vitesse.

Related posts