Vermaelen mist eventuele kampioenswedstrijd; Kuffour ziek

Mocht Ajax aankomende zondag alsnog kampioen worden, dan zal dat gebeuren zonder Thomas Vermaelen. De Belg viel woensdag in de wedstrijd tegen FC Groningen uit met een liesblessure, en is naar verwachting niet op tijd fit voor het allerlaatste competitieduel tegen Heracles Almelo. Adrie Koster moet zondag sowieso puzzelen in zijn defensie. De coach van Ajax mist naast Thomas Vermaelen ook al de langer geblesseerde Gregory van der Wiel en bovendien is Samuel Kuffour een twijfelgeval. De Ghanees is ziek. Donderdag moest hij zich met koorts afmelden.

Adrie Koster heeft nog steeds alle hoop dat PSV zal verliezen bij Vitesse, waardoor Ajax bij winst kampioen van Nederland wordt. “We kunnen er wel allerlei speculaties op loslaten, het is moeilijk om in te schatten hoe het zondagmiddag loopt. De druk ligt bij PSV. Zij moeten een punt halen en op een punt spelen is al moeilijk genoeg”, aldus de Ajax-coach.

Overigens missen ook Vurnon Anita, Laurent Delorge en Erik Heijblok het treffen met Heracles. Het drietal is, net als Van der Wiel, al langer geblesseerd, en moet zich richten op het volgende seizoen.

Related posts