Perez: ‘Verstandige keuze dat ik op de bank begon’

Ondanks dat Ajax er niet in slaagde gister te winnen van PSV blijven de meeste spelers en ook hun coach optimistisch. “Het kan nog steeds. Je weet niet wat er de komende weken gebeurt. Wij hebben een zwaarder programma dan PSV, maar in de eindfase van de competitie zie je altijd gekke resultaten. Zeker omdat vrijwel alle teams door die mooie play-offs nog iets om voor te spelen hebben”, aldus Kenneth Perez met een cynisch lachje.

Toch kon ook Perez niet ontkennen dat Ajax een kans heeft laten liggen in Eindhoven. “Dit gelijkspel voelt als een nederlaag, want we moesten eigenlijk winnen. En er viel wat te halen, dat hebben we vooral de eerste helft kunnen zien. Voor rust waren we eigenlijk heer en meester en hadden we een goal moeten maken. We lieten de bal goed lopen en hadden continu een mannetje meer op het middenveld. Maar goed, na de pauze ging het meer gelijk op.”

De Deen zelf begon in Eindhoven op de bank. Dat kwam omdat hij niet helemaal fit was, vertelt hij. “Ik heb last van een ontsteking en slik daarom wat antibiotica. Ik was niet honderd procent fit, dus het was waarschijnlijk wel een verstandige keuze van de trainer om me op de bank te laten beginnen.”

Bron: FCUpdate.nl

Related posts