Volgend karwei: FC Twente-Ajax

Een dag na de 0-0 in eindhoven heerst er vooral teleurstelling binnen Ajax. En dat is logisch volgens Adrie Koster. ‘We speelden tegen psv een goede wedstrijd waarin we goed stonden. Als je de kansen had benut dan was het een wereldwedstrijd geweest en waren we op 1 punt achterstand gekomen. Ik vind ook dat wij beter voetbal spelen dan psv, dus het is nog steeds niet onmogelijk om kampioen te worden’

Zondag zal er dan zeker gewonnen moeten worden van Twente. Hernieuwd puntverlies kan de ploeg zich niet meer permitteren, waardoor het elftal van Koster niet achterover kan leunen in Enschede, maar nadrukkelijk de aanval zal kiezen. De ploeg van trainer Fred Rutten heeft met drie overwinningen op rij, een goede serie neergezet. Adrie Koster zegt hierover, ‘Twente is weer een beetje teruggekomen de afgelopen wedstrijden. Het is een voetballende ploeg; dat zie ik als een voordeel. Misschien is het voor ons moeilijker om te voetballen tegen mindere namen’.

Het is nog maar de vraag of het twentse publiek zondagmiddag een oude bekende terugziet in het Arke Stadion. Kennedy Bakircioglu was vorig jaar wekelijks uitblinker bij de tukkers, maar heeft bij Ajax duidelijk zijn draai nog niet kunnen vinden. Bovendien heeft Adrie Koster meerdere opties op de vleugelposities. Bijna wekelijks is het stuivertje wisselen, maar de laatste weken lijkt Koster vast te houden aan Luis Suarez.

Beide ploegen troffen elkaar 41 keer in Enschede voor de competitie. De balans is licht in het voordeel van Ajax. Negentien keer vertrok Ajax met de volle winst uit Enschede. De thuisploeg stelde daar dertien zeges tegenover en negen keer werden de punten gedeeld.

Related posts