Toch weer onzekerheid rond vrijlating Roger Richardson in Dubai

De vrijlating van Ajax-supporter Roger Richardson uit een gevangenis op Dubai is niet zo zeker als eerder gemeld werd (zie bericht). De 38-jarige Almeerder zit daar sinds 5 januari vast in een ondergrondse cel voor het bezit van twee gram hash. Televisierubriek Hart van Nederland meldde dinsdag dat Richardson binnen twee weken zou vrijkomen. Dat klopt niet, zo blijkt.

Het oliestaatje zou een wetswijziging hebben doorgevoerd die buitenlanders voor kleine drugsvergrijpen meteen zou uitwijzen. Die wetswijziging is echter alleen nog informeel besproken. Of en wanneer de wetswijziging officieel wordt doorgevoerd, is nog onbekend, zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het ministerie zou Marcia Richardson hebben bevestigd dat haar man Roger binnen twee weken zou vrijkomen. “Ik kan me voorstellen dat de familie heel graag wil Roger terugkomt”, zegt Jan de Boer van Buitenlandse Zaken. “Maar het is echt nog helemaal niet zeker. De vrijlating kan nog maanden, zo niet jaren duren.” Richards moeder Mies Berning, dinsdag nog euforisch van geluk over de spoedige vrijlating van haar zoon, kan nauwelijks geloven het goede nieuws niet waar blijkt. “Vrijlating onzeker? Dat meen je niet! Ik weet niet beter dat we Roger binnenkort konden ophalen op Schiphol. Ik weet niet hoe ik dit aan Marcia moet vertellen.”

Roger Richardson was in januari in Dubai voor een bezoek aan het trainingskamp van Ajax. Douaniers vonden bij fouillering in zijn zak een vergeten (onrookbaar, want meegewassen) zakje hash . Al snel werd duidelijk dat de Ajax-fan aankijkt tegen een jarenlange celstraf. In Dubai staat op bezit van drugs een gevangenisstraf van minstens vier jaar.

“Er wordt inderdaad gesproken over een onderscheid in straffen voor een kilo heroïne en een grammetje softdrugs”, zegt De Boer van Buitenlandse Zaken. “Maar zover is het nog niet.”

Bron: Niels Rigter, Metro.nl

Related posts