Heitinga geeft Ajax binnen drie weken uitsluitsel

De supporters maken zich al een tijdje sterk voor een langer verblijf van John Heitinga. ‘Ik verwacht binnen twee, drie weken duidelijkheid te kunnen geven. Ik ga mijn hart volgen en áls ik zou vertrekken, hoop ik dat iedereen het me wel gunt,’ zegt Heitinga tegen het AD. ‘Ik train nog elke dag met veel plezier en heb met veel mensen een band opgebouwd. Dat weeg je weer wel mee, maar er zijn factoren die misschien zwaarder moeten wegen. Elke voetballer wil ontdekken waar zijn plafond ligt.’

‘De Spaanse competitie trekt me, ook door de verhalen van Wesley. Het klinkt fantastisch zoals hij vertelt over Real Madrid.’ De komst van Marco van Basten als nieuwe Ajax-trainer speelt voor Heitinga geen rol in zijn beslissing. ‘Ik heb inmiddels zo veel trainers zien komen en gaan. Daar laat ik me in mijn keuze niet meer door leiden. Ik heb ook geen eisen gesteld aan het Ajax-bestuur.’

Related posts