Oude letters ‘ajax’ uit De Meer inderdaad te koop op marktplaats

De originele letters van Ajax die jaren op het oude stadion De Meer prijkten, worden inderdaad te koop aangeboden op veilingsite Marktplaats. Enkele dagen geleden merkten wij de advertentie op (Zie eerdere bericht) maar twijfelden er toen nog aan of dit wel de authentieke letters betrof. Het Parool achterhaalde de verkopers: Het blijken enkele Ajaxfans die de letters op de kop tikten toen het oude Ajaxstadion werd gesloopt. Daarna hingen ze jaren als verlichting in een garagebox in Amsterdam, tot de box onlangs in tweeën werd gesplitst en de letters door ruimtegebrek in een loods terechtkwamen.

”Zo kwamen we op Marktplaats uit,” aldus Ajaxfan Alex. Op de letters is inmiddels al 300.000 euro geboden. Al snel werden er enorme bedragen geboden voor het oude logo, inmiddels zelfs al 300.000 euro! ”Dat verbaast ons, we hebben het logo symbolisch te koop aangeboden. We moeten maar afwachten hoe serieus de biedingen zijn. Op de mailtjes die we naar de bieders hebben gestuurd, hebben we nog geen antwoord ontvangen.” De jongens vinden het vreemd dat Ajax zo lichtvoetig is omgesprongen met zijn erfgoed. ”De letters hebben we ook aan Ajax aangeboden, maar we wachten nog steeds op een reactie.”

De club zelf liet een replica maken van de oude letters, die nu bij sportcomplex De Toekomst hangen. ”Dat was noodgedwongen,” aldus een woordvoerster van Ajax. ”Het oude stadionterrein is in zijn geheel aan de gemeente verkocht. Zij kon ermee doen wat ze wilde.” Over het aanbod van de fans aan de club wil Ajax niets kwijt.

Related posts